Началникът по КИНС премина в резерва


На 22 декември Началникът на комуникационни, информационни и навигационни системи на военно формирование 32040 – Крумово подполковник Радослав Тонев беше изпратен в резерва на тържествен строй пред щаба на авиобазата.

Командирът на 24-та авиационна база бригаден генерал Димитър Иванов му благодари за отдадеността на работата, усърдието и точността при внедряването на нови технологии, високия професионализъм и богатия практически опит, който е предал на колегите си по време на службата си.

Подполковник Тонев е роден в гр. Добрич. Завършва магистърски степени във ВНВВУ „Г. Бенковски” през 1990 г. и във ВА „Г. С. Раковски” през 2010 г. Той започва военната си служба в гр. Добрич през 1990 г. като командир на УКВ радиовзвод, а след това става началник на свързочна система и началник на система РСТО.  През 2001 г. се мести в гр. Пловдив, а по-късно и в с. Крумово. През периода 2001 г. – 2011 г. е заемал различни длъжности, сред които началник на система за КО, старши помощник-началник в Командване на ТА, началник на отделение, командир на под. 32900, дежурен по направление – КИНС в АвОЦ, заместник на началника на щаба по защита на КИНС в База КИНП и заместник-началник на щаба в База КИНП. На сегашната си длъжност като началник на КИНС е от края на 2011 г. През годините е награждаван с грамоти, плакет и благодарности от командира на Военновъздушните сили и от командира на военно формирование 32040 – Крумово.