В помощ на населението – в.ф. 24900


« на 2 »

Задачи в помощ на населението, изпълнени от в.ф. 24900 – Враждебна:

4 май 2016 г. - военнотранспортен самолет C-27J “Spartan” изпълни задача по транспортиране на донор за трансплантация до гр. Варна. На борда на самолета имаше медицински екип от УМБАЛ „Света Екатерина“, воден от проф. Георги Царянски.

9 октомври 2015 г. екипаж на самолет C-27J “Spartan” излетя за гр. Горна Оряховица, за да изпълни задача по транспортиране на органи за трансплантация. На борда на самолета имаше медицински екипи от Военномедицинска академия – гр. София и Университетска болница „Лозенец”.

20 август 2015 г. – транспортен самолет Ан-30 извърши полет за транспортиране на екип от УМБАЛ „Александровска” за експлантация на органи в УМБАЛ „Св. Марина” – гр. Варна.

26 юни 2015 г. – екипаж на самолет C-27J “Spartan” излетя при сложни метеорологични условия за гр. Варна, за да транспортира оттам донор. На борда на самолета имаше медицински екип от УМБАЛ “Св. Екатерина”.

9 април 2015 г. – екипаж на самолет C-27J “Spartan” изпълни полети до гр. Бургас и обратно. На борда на самолета имаше два медицински екипа за експлантация на органи от Университетска болница „Лозенец” и УМБАЛ „Александровска”.

28 март 2015 г. – екипаж на самолет C-27J “Spartan” изпълни полети от гр. София до гр. Варна за транспортиране медицински екипи за експлантация на органи в УМБАЛ „Света Марина” – гр. Варна. На борда на самолета имаше медицински екипи от Военномедицинска академия и от Университетската болница. Експлантацията беше извършена съвместно с австрийски лекарски екип.

28 февруари 2015 г. – екипаж на самолет C-27J “Spartan” изпълни полети за транспортиране на медицински екип от Университетска болница „Лозенец” – гр. София за извършване на есплантация на органи в УМБАЛ „Света Марина” – гр. Варна. Рано сутринта органите бяха успешно транспортирани от гр. Варна до гр. София.

21 август 2014 г. – екипаж на самолет C-27J “Spartan” изпълни полети за транспортиране на медицински екипи и органи за трансплантация от гр. София до гр. Бургас. Медицинските екипи, които извършиха експлантацията на органите, бяха от УМБАЛ „Александровска” и Военномедицинска академия.

23-24 юли 2014 г. – екипаж на самолет C-27J “Spartan” изпълни полети за транспортиране на медицински екип и донор на органи за трансплантация през нощта на 23-ти юли. Полетите от гр. София до гр. Варна и обратно се изпълниха в сложна метеорологична обстановка. Медицинскят екип, който участва при транспортирането на донора и в експлантацията на органите, беше от УМБАЛ „Света Екатерина“, гр. София.

16 май 2014 г. – екипаж на самолет C-27J “Spartan” изпълни полети от гр. София до гр. Долна Митрополия и обратно за транспортиране на медицински екип и донор на органи за трансплантация. Полетът се проведе нощем в усложнени метеорологични условия.

11 април 2014 г. – екипаж на самолет C-27J “Spartan” с екип от звеното за аварийна евакуация от ВМА изпълни полет от летище София до летище Варна. На място, във взаимодействие с цивилни представители на здравните органи, медицинският екип направи оценка на състоянието на болния и взе решение за транспортирането му до гр. София, откъдето с линейка беше транспортиран до Военномедицинска академия.

14 март 2014 г. – екипаж на самолет C-27J “Spartan” изпълни полет от гр. София за гр. Горна Оряговица с медицински екип от ВМА на борда, за да окаже помощ на ранени полицаи.

18-19 януари 2014 г. – екипаж на самолет C-27J “Spartan” изпълни полети от гр. София до гр. Варна и обратно за транспортиране на медицински екипи и органи за транспалнтация късно вечерта на 18-ти и в ранните часове на 19-ти януари. На борда на самолета се намираха медицински екипи от Университетска болница „Лозенец”, УМБАЛ „Александровска” и УМБАЛ „Света Екатерина”, които участваха в експлантацията на донорските органи в гр. Варна.

6-7 септември 2013 г. – екипаж на самолет C-27J “Spartan” изпълни полети за транспортиране на медицински екипи и органи за трансплантация късно вечерта на 6-ти и в малките часове на 7-ми септември. На борда на самолета имаше медицински екипи от Университетска болница „Лозенец” и Военномедицинска академия. Експлантацията на донорските органи беше извършена в болницата в гр. Сливен, а в ранните сутрешни часове на 7-ми септември двата медицински екипа веднага започнаха работа. И трите трансплантации бяха успешни.

18 юли 2012 г. – екипаж на самолет C-27J “Spartan” изпълни задача за авиомедицинска евакуация на трима израелски граждани, пострадали след тежкия терористичен акт на летище Сарафово.

20 декември 2011 г. – екипаж на самолет C-27J “Spartan” изпълни полет за военномедицинска евакуация на военнослужещ от Българската армия от летище Рамщайн, Германия до летище София, като на борда на самолета се намираше екип от Военномедицинска академия – гр. София.