Началникът на щаба на 24-та авиационна база премина в запаса


След близо 35 години вярна служба под знамената Началникът на щаба на 24-та авиационна база полковник Станко Гънчевски напусна редиците на Военновъздушните сили и премина в запаса поради навършване на пределна възраст.

На 26 юни полковник Гънчевски бе изпратен с тържествен строй на авиобазата в присъствието на приятели и семейството му.

За дългогодишна безупречна служба, проявени трудолюбие и професионализъм, за постигнати отлични резултати при изпълнение на служебните задължения в редовете на Българската армия и по повод навършване на пределна възраст полковник Гънчевски бе награден от Началника на отбраната със Сувенир „Лъвска глава – малка”, от Командира на Военновъздушните сили с „Кристален плакет”, както и с плакет на 24-та авиационна база.

Наградите бяха връчени от Командирът на авиобазата бригаден генерал Димитър Иванов, който му благодари от името на командването и личния състав за неизчерпаемата енергия, богатия практически опит, отговорността и високия професионализъм, които винаги е проявявал в работата си.

В своето обръщение към присъстващите полковник Гънчевски сподели, че е горд със службата си в редовете на българските Военновъздушни сили и благодари на личния състав на авиобазата за професионализма при съвместната им дейност.

Последваха размяна на подаръци и снимки за спомен.

Полковник Гънчевски е роден през 1967 г. в гр. Пловдив. Завършва магистърски степени във ВНВВУ „Васил Левски” през 1989 г. и във ВА „Г. С. Раковски” през 2005 г. със специалности съответно „Свързочни войски – проводни средства за свръзка” и „Организация и управление на оперативно-тактическите формирования във Военновъздушните сили”. Също така има завършени курс за специализация, няколко езикови курса и стратегически курс. Започва военната си кариера като командир на взвод и на рота в гр. Казанлък, от края на 1999 г. се мести в гр. Пловдив, а от 2006 г. е на служба в 24-та авиобаза – Крумово, където от началото на 2018 г. беше началник на щаба. Многократно е награждаван с грамоти и благодарности от министъра на отбраната и от командира на военно формирование 32040, като през 2012 г. получава награден знак за отлична служба – I степен от министъра на отбраната.