Заместник-командирът по Логистика премина в резерва


            На 21 юли заместник-командирът по Логистика на военно формирование 32040 – Крумово полковник Румен Димитров премина в резерва. Той беше изпратен от личния състав на общ строй пред щаба в 24-та авиационна база, където се сбогува със знамето на честта, получи подаръци и поздравления.

Командирът на авиобазата бригаден генерал Димитър Иванов му благодари за професионализма и богатия практически опит, които е предал на колегите си по време на дългогодишната си служба, и му пожела да бъде здрав и да се радва на нови успехи и много щастливи моменти в цивилния живот.

Полковник Димитров е роден през 1967 г. в гр. Стара Загора. Завършва магистърска степен във ВВВУ “Г. Бенковски” през 1990 г. и Организация и управление на логистичното осигуряване в оперативно-тактическите формирования във ВА „Г. С. Раковски” през 2007 г. Впоследствие има няколко езикови курса, както и курс за следдипломна квалификация – Подготовка на логистични офицери за участие в ОПМ и стратегически курс във факултет „Национална сигурност и отбрана” във ВА „Г. С. Раковски”. Започва военната си кариера като заместник старши авиотехник на звено в гр. София през 1990 г., а три години по-късно се мести в Безмер, където преминава през длъжностите старши техник в група, началник на група в ескадрила, началник на щаба на ескадрила и командир на ескадрила. В 24-та авиационна база – Крумово идва през 2012 г. като началник на отделение, а от 2016 г. е заместник-командир по логистика.