Двама офицери от в.ф. 32040 преминаха в резерва


На 14 август на строй пред щаба на военно формирование 32040 – Крумово бяха изпратени в резерва подполковник Петко Кискинов, който досега беше началник на отделение „Търсене и спасяване”, и майор Пламен Начев – старши инженер в отделение “Авиационна техника и въоръжение”.

Командирът на 24-та авиационна база бригаден генерал Димитър Иванов им благодари за вярната служба, всеотдайността и професионализма при изпълнение на задълженията им, както и за ценния опит, който са предали на колегите си. Той изрази увереност, че техните лични качества и натрупани познания и в бъдеще ще им помагат да постигат успешно целите си.

Подполковник Петко Кискинов е завършил ВHВУ “В. Левски” през 1988 г. и ВА „Г. С. Раковски” през 2008 г. Също така има няколко квалификационни курса, сред които курс по турски език и Авиомедицинска евакуация на болни, пострадали и ранении в Република Турция. Част от военната му служба е преминала в гр. Пловдив и с. Граф Игнатиево, а от 2003 г. е назначен във в.ф. 32040 – Крумово. Подполковник Кискинов многократно е участвал в операции по търсене и спасяване в помощ на населението, сред които по време на наводнението в с. Бисер през 2012 г., наводнението в к. к. Албена през 2014 г. и обилните снеговалежи в района на Ардино през 2015 г. Сред отличията, които е получил, са награден знак за отлична служба – I степен от министъра на отбраната и предметна награда от командира на ВВС.

Майор Пламен Начев е завършил ВHВВУ “Г. Бенковски” през 1990 г. със специалност Експлоатация и ремонт на летателни апарати за ВВС, а по-късно има няколко курса и специализации. Служил е в Безмер и гр. Стара Загора, а от 2000 г. е назначен във в.ф.32040 – Крумово. През военната си служба е получил награди, сред които грамота Commander 1-st Armored Division Artillery – US Army и предметна награда от командира на ВВС.