58 години военна вертолетна авиация


На 27 октомври 2019 г. се навършват 58 години от създаването на първата вертолетна авиационна част в България – 44-ти вертолетен авиационен полк.

Годишнината ще бъде отбелязана на 29 октомври (вторник) от 10.30 ч. на територията на в.ф. 32040 – Крумово. Празникът ще започне с тържествен строй, приветствия и четене на заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители за постигнати отлични резултати при изпълнение на служебните задължения. Венци и цветя ще бъдат поднесени на паметника на загиналите летци и авиационни специалисти във в.ф. 32040. След това ще има статичен и динамичен показ на авиационна техника.

На събитието се очаква да присъстват гости от Командване на Военновъздушните сили, командири на военни формирования от Българската армия, представители на бизнес средите от областта и региона, ветерани и бивши колеги от 24-та авиационна база.

За отразяване на събитието ще бъдат допускани акредитирани представители на средствата за масова информация. Моля журналистите да пристигнат във формированието не по-късно от 10.00 ч.