Празник на 24-та авиобаза


На 25 октомври 2018 г. на територията на в.ф. 32040 – Крумово тържествено бяха отбелязани 57 години от създаването на 44-ти вертолетен авиационен полк, който се явява първата вертолетна авиационна част в България и чийто наследник е 24-та авиационна база.

Честването започна в 10:30 ч. с тържествен строй. Командирът на авиобазата бригаден генерал Димитър Иванов сподели, че изминалата година е била изпълнена с предизвикателства, но изрази надежда, че след този тежък период ще настъпи една по-добра и успешна година. Той увери присъстващите, че въпреки предизвикателствата екипажите ще летят и в бъдеще без да губят устрема и куража си, като дават най-доброто от себе си. Командирът на Военновъздушните сили поздрави военнослужещите за празника, като подчерта значението на изпълняваните от авиобазата задачи и благодари на личния състав за високия професионализъм.

Със заповеди на Командира на ВВС и Командира на 24-та авиационна база бяха наградени военнослужещи и цивилни служители за постигнати отлични резултати при изпълнение на служебните задължения. Последва поднасяне венци и цветя на паметника на загиналите летци и авиационни специалисти от в.ф. 32040.

За гостите на празника имаше статичен показ на авиационна техника, а пред щаба на авиобазата беше организиран благотворителен базар на снимки на вертолети за подпомагане на близките на загиналите по-рано през годината майор Пламен Пантилеев и майор Стоян Неделчев.