Спортни турнири за празника на 24-та авиобаза


Днес се навършват 56 години от създаването на първата военна вертолетна авиационна част в България. По повод празника в 24-та авиационна база се проведоха спортни турнири по футбол, тенис на корт и тенис на маса.

Във футболния турнир, в който взеха участие отбори от гарнизон Пловдив, шампион стана отборът на 68-ма бригада „Специални сили”. Той успя да надделее над отбора на 110-ти полк за логистична поддръжка след много оспорван мач, който завърши с равен резултат 1:1 в редовното време и се стигна до изпълнение на дузпи. Трети остана отборът на домакините от ВСК „Хелиспорт” в 24-та авиобаза.

Турнирът по тенис на маса спечели капитан Христо Кирков, който победи във финалната среща старшина Цветомир Минчев. В турнира по тенис на корт първото място зае майор Стефчо Тонев, който игра на финал с капитан Тихомир Петров.

Празникът на 24-та авиобаза ще бъде тържествено отбелязан на територията на в.ф. 32040 – Крумово на 1-ви ноември от 10:30 ч. Програмата за честването включва тържествен строй с приветствия и четене на заповеди за награди. По-късно ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на загиналите летци и авиационни специалисти и ще има показ на авиационна техника.

За отразяване на събитието ще бъдат допускани акредитирани представители на средствата за масова информация, които трябва да пристигнат във военно формирование 32040 – Крумово не по-късно от 10.00 ч.