14 години от катастрофата с вертолет Ми-17 край Разлог


   На днешния ден преди 14 години при изпълнение на служебния си дълг – гасене на опустошителен горски пожар, в трагичен инцидент с вертолет “Ми-17” загинаха:

– подполковник инж. Милко Пейковски – военен пилот;

– майор инж. Николай Радулов – военен пилот;

– младши лейтенант Бойко Панайотов – борден техник;

– полковник Кирил Чамишки – началник на сектор Държавен противопожарен контрол към РДВР – гр. Благоевград.

С воински ритуал на 21 юли в местността Бетоловото край гр. Разлог военнослужещи от 24-та авиационна база отдадоха почит на геройски загиналите на 24 юли 2003 г. На паметника на лобното място на четиримата в подножието на Пирин се събраха техни близки, приятели и колеги, както и жители на гр. Разлог.

Заместник-командирът по летателна подготовка на 24-та авиационна база полк. Филип Ангелов произнесе възпоменателно слово, в което подчерта значимостта на делото на загиналите в битката с огнената стихия за спасяването на природата на България. Той изтъкна тяхната смелост, отговорност и самоотверженост и увери присъстващите, че четиримата винаги ще живеят в спомените и сърцата на тези, които са ги познавали.

Отслужена бе панихида от отец Димитър Белчин, а след това в памет на четиримата достойни мъже и професионалисти прозвуча българският национален химн. Събитието приключи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите.