Успешен край на подготовката в Германия


Germany 26.05.2016

В периода 9 – 26 май 2016 г. личен състав и вертолет AS 532 AL Cougar от 24 авиационна база взеха участие в съвместната Ротационна подготовка 16-05 ULO-NRF Combined Resolve VI в Тренировъчните центрове на Силите на САЩ – Joint Multinational Readiness Center (JMRC), Хохенфелс и Графенвьор, Република Германия.

Основна цел на модула от 24-та авиационна база беше повишаването на оперативната съвместимост с коалиционните партньори и задълбочаване на знанията в процесса на планиране и изпълнение на въздушно-десантни задачи (air assault). По решение на ръководството на учението авиационният модул изпълняваше задачи в интерес на противостоящите сили (OPFOR – opposing force).

Освен задачите за нуждите на учението екипажи от 24-та авиационна база изпълниха опознавателни полети в района на Тренировъчния център нощем с прибори за нощно виждане. В допълнение личният състав взе участие в теоретична подготовка и премина тренажор за динамично преобръщане за управление на високо проходим джип „Hammer”, след което обучените получиха сертификат.