Участие в „Хемус 2016”


DSC07733

 

Вертолети и личен състав от 24-та авиационна база ще вземат участие в 12-то издание на Международното изложение за отбранителна техника „Хемус 2016 – отбрана, антитероризъм и сигурност“, което ще се проведе в Международен панаир – Пловдив от 25 до 28 май.

По време на изложението посетителите ще могат да разгледат статичен показ на техника, въоръжение и оборудване на Българската армия, включително вертолет AS 532 AL Cougar, който се използва основно за авиомедицинска евакуация, бойно търсене и спасяване и тактически транспорт.

На 27 май (петък) от 17.30 ч. в основната зона на река Марица, южно от Международния панаир ще се състои динамичен показ на тема „Демонстрация на бойни умения в екстремни ситуации”. Вертолет Ми-17 ще изпълни въздушно разузнаване за търсене, откриване и локализиране на терористи. След засичането на съмнителни лица, подготвящи бомба, ще бъдат спуснати десантчици по способа „бързо въже”. Нарушителите ще бъдат обезвредени, а участниците в акцията ще бъдат изтеглени от мястото по способа „чепаре”. При неблагоприятни метеорологични условия демонстрацията ще се проведе от 12.30 ч. на 28 май.