Празник на 24-та авиационна база


27_10_2015

На 27 октомври 2015 г. се навършиха 54 години от създаването на 24-та авиационна база, която е наследник на първата вертолетна авиационна част в България – 44-ти вертолетен авиационен полк.

Годишнината беше тържествено отбелязана от 10 ч. на територията на в.ф. 32040 – Крумово. Гости на празника бяха генерал-майор Златко Златев – Заместник-командващ на СКС, генерал-майор Румен Радев – Командир на ВВС, д-р Христо Грудев – заместник областен управител на област Пловдив, командири на военни формирования от БА, военни аташета, представители на неправителствени организации и финансови институции, ветерани и представители на средствата за масова информация.

Празникът започна с тържествен строй и приветствия. Командирът на авиобазата бригаден генерал Петьо Мирчев подчерта, че личният състав се справя професионално и успешно с всички поставени задачи по трите мисии на въоръжените сили въпреки трудностите и предизвикателствата на нашето съвремие. Той изрази своята благодарност и признателност към всички военнослужещи и цивилни служители, без чиито усилия дори и най-съвременната техника би била безполезна, защото не може да компенсира качествата и уменията на тези, които работят с нея. Последваха приветствия от Заместник-командващия на СКС генерал-майор Златко Златев и Командира на ВВС генерал-майор Румен Радев. Беше прочетен поздравителен адрес от Министъра на отбраната Николай Ненчев.

Със заповеди на Министъра на отбраната, Началника на отбраната, Командира на ВВС и Командира на 24-та авиационна база бяха наградени военнослужещи и цивилни служители за постигнати отлични резултати при изпълнение на служебните задължения. Също така бяха връчени награди за победителите в проведените по повод годишнината турнири по футбол и тенис на маса. След това бяха поднесени венци и цветя на паметника на загиналите летци и авиационни специалисти от в.ф. 32040.