Военнослужещи от 24-та авиобаза заминават на учение в Германия


15_10_2014

От 15 октомври до 13 ноември личен състав от в.ф. 32040 – Крумово, под ръководството на подполковник Димитър Павлов ще вземе участие в Съвместна ротационна подготовка 15-01 “Combined Resolve III”  в тренировъчния център на Силите на САЩ – Joint Multinational Readiness Center (JMRC), Хохенфелс, Федерална Република Германия. В учението ще се включи един вертолет AS-532 AL COUGAR с регистрационен знак 712 и 22 военнослужещи от в.ф. 32040 – Крумово.

Ще бъдат изпълнени следните типове задачи: превоз на войски, материални средства и бойна техника; десантиране по способа ”бързо въже” и ”рапел”; ексфилтрация с използване на лебедка и ”въжено-спасителна система”; въздушно разузнаване и тактически превози.

На 15 октомври заминаващите военнослужещи бяха изпратени тържествено с общ строй и църковен ритуал. Командването на авиобазата и командирът на модула подполковник Димитър Павлов поздравиха заминаващите и им пожелаха отлично представяне и успешно изпълнение на всички задачи.

Вертолетните екипажи, които от 25 август до 15 септември участваха в предишната Съвместна ротационна подготовка Saber Junction  „Пълен спектър от операции”, получиха висока оценка. В хода на учението те успешно преминаха инспекция от експерти на НАТО (TACEVAL – Рамщайн), която потвърди готовността на Модула за авиомедицинска евакуация от състава на българските ВВС за участие в международни операции. Командването на 24-та авиационна база е уверено, че военнослужещите, участващи в Съвместната ротационна подготовка15-01“Combined Resolve III”, отново ще покажат най-доброто, на което са способни.