Тържествено отбелязване на празника на българските ВВС


Празникът на военновъздушните сили на Република България беше тържествено отбелязан на 16 октомври 2013 г. от 10.00 ч. в Музея на авиацията – Крумово с общ строй на военнослужещи и цивилни служители от 24-та авиационна база.

Началникът на щаба на 24-та авиобаза полк. Петьо Мирчев и директорът на Музея на авиацията – г-жа Рада Банялиева, поздравиха присъстващите с кратки слова, в които припомниха моменти от славното минало на бойната ни авиация. Те изразиха оптимизма си за бъдещото развитие на Военновъздушните сили, които продължават да изпълняват бойни мисии и да доказват своя професионализъм, въпреки трудностите и предизвикателствата на нашето съвремие.

След това бяха прочетени заповеди, с които бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на ВВС, командира на 24-та авиационна база и клуб „Криле”. Събитието завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите летци и авиационни специалисти и разглеждане на Музея на авиацията.