Откриване на учебната 2013 година


news19

Новата учебна година в 24-та авиационна база бе открита днес на тържествен строй с бойното знаме и представителния духов оркестър на ВВС и водосвет за здраве и успехи.

“Отминалата 2012 г. беше изключително динамична, напрегната и натоварена, но ползотворна за нас – каза в словото си командирът на авиобазата – Бригаден генерал Златко Златев. – Годината, през която нашата военна авиация навърши 100 години бе отбелязана с нов ключов момент в история ни – сливането на 24-та вертолетна авиационна база – Крумово и 16-та транспортна авиобаза – Враждебна в 24-та авиационна база. Получено бе и поредното признание от колегите ни от НАТО по повод участието ни на два пъти през годината в съвместни ротационни подготовки в тренировъчния център на Силите на САЩ в Хохенфелс, Германия.”

Командирът подчерта и значителния принос на авиобазата при участие в мисия „Принос към Националната сигурност в мирно време” чрез провеждане на издирвателни и аварийно-спасителни дейности, авиомедицинска евакуация на бедстващи хора, животоспасяващи транспортни дейности и не на последно място – гасене на пожари. Оценката му бе, че успешното изпълнение на поставените през изминалата 2012г. задачи се дължи на труда, отговорността и професионализма на всеки един служител на 24-та авиобаза.