Участие в съвместно учение в Германия


news9

Два вертолета AS-532 AL COUGAR с четири екипажа и инженерно-технически състав от 24-та авиобаза взеха участие в Съвместна ротационна подготовка в Тренировъчния център на ВВС на САЩ в Хохенфелс, Германия. Учението се проведе от 4 до 24 март 2012 г. и в него взеха участие сили на Сухопътните войски на САЩ и военнослужещи от още 7 държави. Бяха изпълнени задачи по превоз на войски и товари, стоварване на тактически въздушен десант и евакуация на ранени от бойното поле (CASEVAC).

На 24 март военнослужещите се завърнаха в България и бяха посрещнати от командира на авиобазата бригаден генерал Златко Златев. Той благодари на участниците от името на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Попов за достойното им представяне и ги поздрави за отличното изпълнение на всички поставени задачи и международното признание за способностите на вертолетния модул.

Командирът на модула майор Филип Ангелов подчерта, че се гордее с професионализма на своите колеги, с мотивацията и дисциплината, които са изключително важни за безпроизшественото и на високо ниво изпълнение на задачите. Той изрази убеденост, че в бъдеще при една целенасочена подготовка вертолетният модул може да постигне още по-големи успехи при участия в международни учения.